Nyírábrányi Blogger

Nyírábrány ifjúsági honlapja. Élet a határmenti községben. Minden ami érdekes, vicces!

Utolsó kommentek

  • MP33PORTAL: Na ezt törölték (2010.10.26. 14:53) Rejszolás mesterfokon, hogyan maszturbálj!
  • Movieport: király! :D (2010.04.01. 04:22) Rejszolás mesterfokon, hogyan maszturbálj!
  • devpet: innen lehet rendelni ugyanezt jóval olcsóbban: www.frogdesign.hu (2009.02.09. 11:30) Jeges-Feles
  • HonorCode: AZTABÜDÖS :DDD HUDETECCIK :DDD WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ egy ilyen kell itthonra. NAGYONKOMOOOOOLY (beindultam tőle látszik? :D) (2009.02.01. 11:04) Komoly a CUCC! - Kőkemény fakitermelés...
  • HonorCode: @anim-trixXx: Igazad van nem is azokról az emberekről van szó akik a tolerancia hívei tényleg fogadjunk el másokat, de a sok divatmajom aki elmegy ... (2009.02.01. 10:59) EMO kérdés : Felfogás, vagy divat?
  • HonorCode: hát jó kérdés:) Az Utolsó Cserkészebn az adnál tüzet rész komoly odabasz. A ravaszban amikor bejön a srác egy zsák trágyával meg egy beszívott Glóri... (2009.02.01. 10:50) napi KÉRDÉSünk
  • Mineko: Mindenki máshogy érez, máshogy nőtt fel, senkit nem kéne elítélni, mert azt teszi úgy néz ki ahogy szeretne. Az EMOK elsősorban ezt hirdetik...úgy h... (2009.01.30. 16:42) EMO kérdés : Felfogás, vagy divat?
  • panama77: Blöff : Amikor a két feka "bennragad" a fogadóirodában :D Az kész!! (2009.01.30. 09:35) napi KÉRDÉSünk
  • Utolsó 20

Címkék

Címkefelhő

IndaVideó

Sport

Nincs megjeleníthető elem

Naptárunk

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csippes : Firefox 3 - Chrome - Explorer 8 ?? (rövid elemzés)

2008.10.30. 10:49 panama77

 

Sajna némileg elfogúlt vagyok a kérdéssel kapcsolatban, mivel blog oldalunk helyes működése az Explorerhez van kötve, de bevallom őszintén egyenlőre saját magam is a Firefox 3 verziót alkalmazom az egyéb más web oldalak jól működő, gördülékeny böngészéséhez. A Firefox 3 jól gazdálkodik a számítógép erőforrásaival azzal, hogy folyamatosan törli a memóriából az egymás után megnyitott böngészőablakok adatait. További újdonsága, hogy a mindennapos böngészést teszi kényelmesebbé a szolgáltatások összetettebb együttműködésének köszönhetően. A biztonság mellett még új letöltés támogatót, hang és videó támogatást, automatikus URL-kiegészítést, gyorsabb és kényelmesebb könyvjelző és címke elérést, illetve kényelmesebb bővítménytelepítést kapott a 2-es verzióhoz képest.

A 2008-as év háborúban fog telni, hiszen a Google is előrukkolt saját böngészőjével a Chrome-mal, amellyel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Gyors, egyszerű, elég megbízható és minimális felületen dolgozik. Betöltéskor a Firefox kevesebb memóriát foglal mint a Chrome annak ellenére hogy azonos, tehát 24mb memóriafoglalása van, előnyére válik azonban, hogy a Firefox egy-egy böngészőoldal bezárásakor több mit 100mb helyet foglalt, addig a Chrome gyorsan visszalép a 24mb-os értékre! A Google álma, hogy a web teljeskörű platfommá váljon. A böngészőt egyszerűsége miatt kezdő internetezőknek ajánlanám! Nem rossz, de személy szerint idegenkedek tőle.

Ne feledkezzünk meg a jó öreg Microsoft Explorer-ről sem aki eddig gőzerővel dolgozott az oly sok kritikát megélt 7-es példány új IE8-as verzióján! Az IE8 augusztusban kiadott beta 2 verziója már nem került további új elemek beiktatására, mostmár csak a hibák javítása van hátra. Az új verzió hatalmas lépést fog minden bizonnyal hozni az előzőhöz képest, hiszen jóval erősebb motor hajtja és kényelmes illetve praktikusabb funkciók kerülnek bele arról nem beszélve, hogy bepótolta konkurenseivel szemben lemaradását és a további lépéselőnyt dolgozott ki a többi böngészővel ellentétben. A végleges véltozat novemberben jelenik meg, amely valóban felhasználóbarátibb lesz és egyes funkciókban tullép többi konkurensén, gondolok itt többek között a biztonsági pontokra, ameyben eddig nem bővelkedett a 7-es verzió. Egyenlőre csak angol változatokkal találkoztam, de kishazánkban érdemes lesz szerintem azért megvárni a honosítást. Ha megfelel minden szempontból és valóban betartja igéretét a Microsoft a megbízhatósággal kapcsolatban is, lehet érdemes lesz váltani. Meglátjuk!

1 komment

Címkék: érdekes pc

A bejegyzés trackback címe:

https://panama.blog.hu/api/trackback/id/tr51740143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.30. 12:31:58

Azért már a Chromium is sokat fejlődött a 2 hónap alatt, több funkcióval gazdagodott. Érdemes figyelemmel követni.

Kezdő internetezőknek inkább az IE ajánlott 2 okból. Egyszer, mert munkahelyen/iskolában/közintézményekben/netkávézóknak 90%, hogy azt kell használnia, másrészt a rossz után könnyebb megszokni a jót. :) Engem régebben például a víz kivert, amikor Opera után valami más böngészőre kényszerültem és az ott megszokott dolgaim/billentyűkombinációim nem működtek.

IE8-ra meg mindenképp érdemes váltani, mivel az egész Windowsba beépül, azt használja a Windows Update és a többi szolgáltatás, tehát biztonságosabb frissen tartani és nem utolsó sorban legalább az Acid2 teszten átmegy. Az MS-nek így is sok gondja van, hogy még mindig túl sokan használnak IE6-ot.

De arra a multiprocess-tabbed browsing-ra kíváncsi leszek, mennyivel lett jobb/rosszabb, mint a Chrome-ban, mert abban nekem nagyon bejött.
süti beállítások módosítása